Siden Henrik Oxe nærmest ved et tilfælde, startede det første kontorfælleskab på Københavnsvej i Roskilde, er det gået stærkt. Padborg er hus nummer 18 i rækken, og selvom ikke to af husene er ens, er grundtanken om delebegreber og vækst den samme.

Hos Voxeværket, som har kontorfællesskaber spredt over hele Danmark, kan man leje sig ind på de kvadratmeter man har behov for. Indskuddet er beskedent og man har ingen binding udover 3 måneders opsigelse.

Deleøkonomi, fællesskab og udvikling
”Mange af vores lejere er forholdsvis nye virksomheder, forbi startup-fasen, men tæller også satelitkontorer for såvel indenlandske som udenlandske virksomheder, der ønsker en nem, sikker og fleksibel løsning”, fortæller Henrik Oxe. ”Husenes tre vigtigste omdrejningspunkter er ’deleøkonomi’, ’fællesskab’ og ’udvikling’. Lejerne deler fællesarealer, mødelokaler, toiletter, kantine. Lejerne spiser frokost sammen ligesom mange har fælles morgenmadsordning, hvor man samles og hygger. Udviklingspakken tæller sparring på virksomhedernes salgsarbejde, tilbud om A-kasse, Pension, forsikringer etc. Alt det, vi alle godt ved er sund fornuft, men som nu bliver særligt vedkommende, når vi er + 500 lejere fordelt over hele landet, der trækker på samme fordelspakker”.

Nyt hus i Padborg
I denne måned slår Henrik Oxe dørene op til Voxeværket i Padborg, nærmere bestemt Lejrvejen 8.
Søskendeparret Henrik E. Kock og Vibeke E. Kock ejer bygningen som Henrik Oxe faciliterer, og de er begejstrede for at de lige nu tomme lokaler igen bliver fyldt.
”Det var en god mavefornemmelse og ønsket om liv der fik os til at tage beslutningen om at lægge bygning til Voxeværket”, siger Henrik E. Kock. ”Det er endnu noget positivt der sker i Padborg, og det er vi rigtig glade for”.

Bygningen blev opført af Henrik og Vibeke E. Kocks forældre tilbage i slut 70’erne, og har huset et transport- og speditionsfirma. I 2010 blev en omfattende renovering påbegyndt.
”Bygningen lever i dag fuldstændig op til nutidens standard og der er tænkt meget i kvalitetsmaterialer”, siger Henrik E. Kock. ”Oven i det er her både fitnesscenter, sauna samt en streetsporthal, som lejerne mod en mindre merpris har fri adgang til”.

Plug and Play
Udover at Voxeværket er en rentabel måde komme i gang på for nystartede virksomheder, er det også en mulighed for etablerede virksomheder, til at prøve nye markeder af i andre byer.
”Man kan sige at det er en slags ’Plug and Play’ løsning”, siger Henrik Oxe. ”Man kan nøjes med at leje sig ind for nogle få måneder, og viser det sig at markedet ikke var der alligevel, kan man pakke sine ting og tage hjem igen”.

Fællesskab
Voxeværket i Padborg er hus nummer 18 i rækken af kontorfællesskaber.
”Når man lejer sig ind hos Voxeværket, bliver man en del af et større fællesskab”, fortæller Henrik Oxe. ”Alle vores huse rundt om i landet står til ens rådighed, hvad enten man har brug for et mødelokale eller en skrivebordsplads. Med delebegrebet skaber vi samtidig mulighed for et større netværk”.
”Vi har fælles kantine og fredagsmorgenmøder, hvor man har mulighed for at dyrke fællesskabet og skabe relationer”, fortsætter han. ”Selvfølgelig har man også lov til at lukke sin dør og bare passe sig selv. Men vil man fællesskabet, skal man også opsøge det. Jeg havde engang en lejer der sagde ’Henrik, hvornår kommer det der fællesskab du snakkede om, ind ad døren?’ – sådan fungerer det selvfølgelig ikke”, smiler han og tilføjer at det dog oftest går ret gnidningsfrit.

Ikke to huse er ens
Når et hus i Voxeværket har en håndfuld lejere, bliver der indkaldt til et lejermøde.
”Ikke to huse er ens, og derfor er det vigtigt at det er lejerne selv der sætter dagsordenen for det enkelte hus”, siger Henrik Oxe. På lejermødet bliver man enige, om det f.eks. skal være tilladt at have hund med, om der skal være hyres ekstra hjælp, en piccoline eller måske endda en intern frisørsalon. Husene har lukkede facebookgrupper, hvor man kan kommunikere med hinanden og holde styr på datoer for f.eks. fælles morgenmad og frokostmøder”.

Til spørgsmålet om hvem Henrik Oxe forventer som lejere i Padborgs afdeling af Voxeværket, griner han og siger: ” Jeg er for længst holdt op med at sige hvad jeg forventer. Man kan aldrig forudsige det. Hos os er der plads til alle typer virksomheder og vi hylder forskelligheden. Det vigtigste for os er at være med til at skabe vækst i det danske erhvervsliv.”

For at høre mere om muligheden for lokaleleje i Voxeværket, kan Henrik Oxe kontaktes på telefon +45 70 70 70 41, ligesom der findes meget mere information på www.voxeværket.dk


Hos Voxeværket lejer man sig ind på de kvadratmeter man har behov for.


Lejerne deler bl.a. fællesarealer, mødelokaler, toiletter, kantine, ligesom man har fri adgang til at bruge landets andre Voxeværk huse.


Huset i Padborg har eget fitnesslokale samt tilhørende badefaciliteter og sauna.


I forbindelse med huset i Padborg ligger en streetsporthal, som mod en mindre merpris er til fri afbenyttelse for Voxeværkets lejere.