Lige ved afkørsel 75 ligger Vognmandstanken i Padborg. Kommer du nordfra og kører af, så kan du bare kigge ned til højre, og så er du slet ikke i tvivl om hvilken vej du skal køre for at komme derhen.

Som Orla Thomsen siger’ den ligger lige nede i hullet’

Den nysgerrige ved, at der længe har været gang i noget byggeri nede ved Vognmandstanken, og nu er de endelig helt færdige og vil gerne vise tankanlæg og de nye faciliteter frem.

Spritnyt og for alle
Det er tankanlægget og toilet- og badefaciliteterne, som har undergået den største forvandling.

Tankanlægget er blevet renoveret af YX og der er nu plads til fem lastbiler ad gangen ved anlægget. De gamle skurvogne er blevet erstattet af en nyopført toiletbygning, hvor alle kan få adgang til fire separate kabiner med toilet og bad. Der er også lavet et fint handikaptoilet. Det koster 10 kroner at komme på toilet og 30 kroner at få varmt vand. Betaling sker ved indgangen med betalingskort.

“Jeg er bare så stolt over, at vi kunne lave toiletbygningen uden at skulle ud og låne penge” Siger formand, Orla Thomsen.

Den vågne vil også bemærke, at der er plantet nye kugleahorn ved siden af tankanlægget.

Foreningen Vognmandstanken
Vognmandstanken er drevet af en andelsforening af samme navn. I skrivende stund er der 55 medlemmer. Kravet for at blive medlem er blot, at man skal være registreret som vognmand, herefter betaler vognmanden et depositum, som refunderes ved udmeldelse. Udover den obligatoriske generalforsamling, inviteres medlemmerne under normale omstændigheder på en årlig udflugt med påhæng.

De fleste af faciliteterne ved Vognmandstanken er mod betaling for alle, men der er dog nogle få goder, som kun er for medlemmer, blandt andet en gennemløbsrabat på tankning, gratis langtidsparkering på parkeringspladsen og gratis vejekort. Desuden beslutter bestyrelsen, hvor stort et overskud der udbetales til medlemmerne af tankforretningen.

“Alle der tanker, kan komme ind og få en gratis kop kaffe” siger Orla Thomsen

Tulles Truckstop – morgen middag og aften
Vognmandstanken har allieret sig med Tulle, som mange kender fra hendes tid ved Bolderslev Grill og Tulles Madhus, hvor hun har lavet alt fra hotdogs til pålægskagemænd. Nu er hun madmutter ved Vognmandstanken.

“Jeg er selvlært, og laver alt mad fra bunden” siger Tulle med et glimt i øjet.

Når man spørger Tulle hvad der trækker kunder til, så siger hun uden at tøve, at det er den danske mad. Tulle kan man finde mandag til torsdag fra 7-20 og fredag fra 7-14 hos Vognmandstanken. Hvis man er nysgerrig på ugens menu, så kan man finde Tulle’s Truckstop på Facebook og følge med der.

Bestyrelsen for Vognmandstanken:

  • Orla Søren Thomsen, formand
  • Jes Hansen
  • Hans Erik Kühl
  • Poul Flemming Rossen
  • Hans Peter Ignatz Vozny

 

Vognmandstanken er drevet af en andelsforening med 55 medlemmer.

Tulle, der tidligere har været ved Bolderslev Grill og Tulles Madhus, er nu madmutter ved Vognmandstanken, hvor hun laver alt maden fra bunden.

Den nyopførte toiletbygning.

Æ Rüchrum

Orla Thomsen ved den nyopførte toiletbygning, hvor alle kan få adgang til fire separate kabiner med toilet og bad.