Transportbranchen står ligesom mange andre brancher overfor udfordringen omkring manglende arbejdskraft. Undersøgelser viser, at mange unge ikke er klar over, hvilke jobmuligheder der findes i transportbranchen – og at de derfor ikke har overvejet at søge et job eller en læreplads i branchen. Forløbet TransportUgen har haft til hensigt at oplyse de unge om mulighederne, og det har skabt gode resultater.

En rundspørge viser, at 92% af de unge der deltog fra 10. Aabenraa oplevede, at være blevet klogere på transportbranchen. Heraf kunne 48% være interesseret i et job i branchen.

TransportUgen blev afsluttet med kåring af de bedste ansøgninger til fiktive elevstillinger, som eleverne under forløbet havde fået til opgave at sende til virksomhederne. Udover ros, fik eleverne input til kommende ansøgninger, som de kan tage med sig videre til fremtidens jobsøgning.

Om det i sidste ende bliver transportbranchen der får glæde af elevgruppens arbejdskraft, er endnu uvist. Men der er ingen tvivl om, at transportbranchen har sat sig spor.