Billedtekst: Fra venstre: Sejer og Sønnichsens tre ejere, Hans-Christian Sønnichsen, Nicolai Sune Nielsen og Henning Sejer, foran en af virksomhedens karakteristiske røde lastbiler – en lidt særlig model, der er lavet om til en bar. 

Efter mere end syv årtier i transportbranchen står Sejer og Sønnichsen A/S stærkere end nogensinde. Men at vokse og blive størst har aldrig været et mål i sig selv ifølge virksomhedens tre ejere. Vokseværket er derimod et naturligt resultat af virksomhedens evne til at tilpasse sig kundernes og medarbejdernes behov.

Når du kører forbi Aabenraa-afkørslen på E45 tæt på den dansk-tyske grænse, er det næsten umuligt at overse Sejer og Sønnichsen store, nye domicil, som virksomheden flyttede ind i sidste år. De karakteristiske røde Sejer og Sønnichsen-lastbiler står parkeret lige ud til motorvejen og et skarpt rødt lys fremhæver virksomhedens navn på hovedkontorets facade.

Bag de oplyste mure har virksomhedens tre ejerledere Henning Sejer, Hans-Christian Sønnichsen og Nicolai Sune Nielsen deres daglige gang. Her har de travlt med at lede Sejer og Sønnichsens knap 50 ansatte og virksomhedens mange forskellige opgaver for kunder i hele landet, som i dag strækker sig langt udover de ”klassiske” transportopgaver. Udover at køre varer fra A til B er Sejer og Sønnichsen også en handelsvirksomhed, der køber og sælger varer til private og erhverv, som fx sand og grus. Virksomheden har også deres egne skraldebiler, der samler affald ind hos virksomheder, og senest er den moderne virksomhed begyndt at tilbyde serviceydelser, som fx udarbejdelse af bæredygtigheds-certifikater, som er nødvendige for mange af deres kunders CO2-regnskab.

– Vi vil gerne være en strategisk samarbejdspartner for vores kunder og ikke bare en leverandør, der kan levere noget fra A til B. Derfor er det vigtigt for os, at vi har mange forskellige stik, som vi kan skrue på og tilbyde vores kunder, fortæller Nicolai Sune Nielsen, der blev en del af ejerkredsen i 2021.

 

Har bevaret fleksibiliteten

De mange forretningsben, som løbende er kommet til, er bl.a. et resultat af virksomhedens ønske om at være fleksible og tilpasse sig kundernes behov. Og fleksibiliteten har virksomheden formået at bevare også selvom den har vokset i størrelse.

– Vi skal sørge for, at vi har en virksomhed, der er tilpasset efter den virkelighed, vi er i. Derfor lytter vi til vores kunder, og så er det den vej, vi går sammen med dem. Og så er vi ret proaktive ift. til at kigge ind i fremtiden og se, hvad det er, der kommer til at ske, fx ved at kigge over mod andre brancher, forklarer Nicolai Sune Nielsen.

– Vi har rigtig mange forskellige typer trailere og typer lastbiler, og vi kan sætte dem sammen på alle mulige måder. Så vi kan hele tiden være der, hvor der er god aktivitet, og der, hvor kunderne har brug for os. Og så har vi en ideel placering lige ud til motorvejen, der gør, at vi kan rykke lynhurtigt og bruge vores og kundernes tid effektivt, tilføjer medejer Hans-Christian Sønnichsen.

 

En kultur bygget på humor, respekt og tillid

Evnen til at være omstillingsparat kommer ikke af sig selv. Det kræver dygtige medarbejdere. Og selvom vi befinder os i en tid med historisk lav ledighed, som mange virksomheder kæmper med, så er det langt fra tilfældet hos Sejer og Sønnichsen. Sidste år ansatte virksomheden hele 16 nye medarbejdere, og ledergruppen modtager dagligt uopfordrede ansøgninger.

– Det jeg tror, der slår hovedet på sømmet er et godt arbejdsklima. Folk ved, at vi har det sjovt, at det er et rart sted at være, og forholdende hos os er i orden, siger Hans-Christian Sønnichsen.

Det gode arbejdsklima er noget, der bliver værnet om. Derfor kigger Hans-Christian Sønnichsen, som har det primære medarbejderansvar i virksomheden, ofte mod andre brancher for at få inspiration for at bryde med nogle af transportbranchens gængse kulturer og rammer. I Sejer og Sønnichsen vil man nemlig være en moderne og lækker virksomhed.

– For os er det vigtigt, at vi sidder i et frit rum, hvor alle har mulighed for at blive set og hørt. Og så har vi også respekt for folks privatliv. Dvs. at de kan tilrettelægge deres arbejdsliv efter, hvad der passer deres privatliv og omvendt. Vi har tillid til, at vores medarbejdere løser deres opgaver, siger Hans-Christian Sønnichsen.

 

Et skridt foran – også på bæredygtighedsfronten

Sejer og Sønnichsen vil også være en moderne virksomhed, når det kommer til bæredygtighed og ESG. Fra 2025 skal alle større virksomheder med mere end 500 medarbejdere gøre rede for deres CO2-udslip, som skal fremgå af deres årsregnskab. Selvom Sejer og Sønnichsen endnu ikke er omfattet af lovkravet, så er den moderne virksomhed allerede hoppet med på vognen.

– Vi er i fuld gang med at få styr på vores egen CO2-rapportering. Selvom vi ikke er omfattet af det endnu, så vil vi gerne hoppe med på den vogn allerede nu, da vi tror på, at det bliver et konkurrenceparameter, forklarer Nicolai Sune Nielsen.

 

Vi skal blive ved med at have det sjovt

Der er ikke nogen klare køreplaner for, hvor Sejer og Sønnichsen er om fem år. Men én ting er dog sikkert – det skal stadig være sjovt at gå på arbejde.

– Når alt kommer til alt, vil vi blive ved med at gøre det, der er det bedste for firmaet, vores medarbejdere og vores lokalmiljø og nærområdet. Og så er det vigtigt for os, at vi bliver ved med at være en virksomhed, hvor vi har det sjovt, fortæller Nicolai Sune Nielsen med et stort smil.

 

Om Sejer og Sønnichsen A/S

Sejer og Sønnichsen blev grundlagt i 1952.

Sejer og Sønnichsen er forankret i Aabenraa Kommune, men har kunder fordelt over hele landet.

Frem til starten af 2023 blev Sejer og Sønnichsen drevet i Fogedrup, men pga. vokseværk flyttede virksomheden i nye større lokaler på Egelund 39 i Aabenraa – lige ud til motorvejen.

Virksomheden har i dag 50 ansatte.

Læs mere om Sejer og Sønnichsen her.