Af: Aabenraa Kommune

Estate Media har i dag offentliggjort deres undersøgelser over salg af jord blandt landets kommuner i 2020. Her kommer Aabenraa Kommune ind på en tredjeplads over mest solgt jord.

Det er gået godt med salget af jord i Aabenraa Kommune i 2020. Det viser en ny undersøgelse fra Estate Media, som i dag er blevet offentliggjort. Særligt erhvervsjord bliver der solgt meget af, viser undersøgelsen.

– Det er virkelig fantastisk at blive nævnt på en liste som en af bedst sælgende kommuner af erhvervsjord i Danmark, hvor Aabenraa Kommune indtager en tredjeplads. Vi forsøger hele tiden at tilbyde attraktiv erhvervsjord, som er med til at skabe grobund for at kunne fastholde og tiltrække nye virksomheder, siger borgmester Thomas Andresen og fortsætter:

– Derfor hviler vi ikke på laurbærrene, men knokler videre med at udvikle nye attraktive erhvervsområder. Det samme gør sig gældende for private byggegrunde, hvor attraktive parcelhus grunde også er grobund for, at der kan fastholdes og tiltrækkes nye borgere til kommunen, hvilket giver virksomhederne mulighed for at rekruttere kvalificeret arbejdskraft.

I alt har Aabenraa Kommune solgt 451.555 m2 jord, hvoraf de 421.089 m2 er solgt til erhverv. Det er blandt andet salg til Hummel, SAP og Saint Gobain Distribution Danmark, der er med til at føre Aabenraa Kommune op på listen.

Også i fremtiden er der i Aabenraa Kommune fokus på at udbyde jord til erhvervslivet, hvor der blandt andet bliver byggemodnet nye erhvervsområder omkring Padborg. Men også private jordkøbere er i fokus.

– Vi vil altid gerne være flere borgere i Aabenraa Kommune, og her ved vi, at attraktive byggegrunde er et kriterium, som potentielle tilflyttere kigger på. Derfor har vi også løbende nye udstykninger på vej, lige som vi har mere langsigtede planer på boligområdet, siger Thomas Andresen og fortsætter:

– I april offentliggjorde vi en handel med Aabenraa Havn, hvor vi overtager området Nord for Kilen, som lige nu er industrihavn i Aabenraa midtby, hvor der i fremtiden kan blive plads til op til 600 boliger samt caféer, restauranter specialbutikker, grønne opholdsarealer, åløb og bassiner til opsamling af regnvand.

Billedetekst:
Det er blandt andet grunden i Padborg, som Hummel har købt, der får Aabenraa Kommune frem på listen. Foto: Aabenraa Kommune