Den 1. november 1970 var en skelsættende dato for OHL Logistics A/S. Dengang for 50 år siden etablerede Otto Ohl Güterfernverkehr GmbH fra Itzehoe en virksomhed i Padborg. De havde nok ikke regnet med, at virksomheden 50 år senere ville tælle filialer i både Danmark, Tyskland, Norge og Sverige.

Pladsen der aldrig var nok af
Kerneydelsen er, og har altid været, logistics og services. Et koncept der har holdt alle årene ifølge Gert Nicolaisen.
Gert har selv været med i Ohl-eventyret i 47 år:

“Jeg startede i et lokale bagved den gamle boghandel på Nørregade i Padborg sammen med vores tyske chef og en bogholder. Vi havde også et kontor i København, og jeg husker stadig, hvordan jeg med min rejsekuffert tog rundt til virksomhederne og solgte vores ydelser. Der er løbet meget vand i åen siden da. ”

De 50 m² bag boghandlen blev hurtigt for små, og næste skridt på vejen mod succes, var erhvervelse af en byggegrund på 5500 m² på Industrivej. Da de 1200 m², der blev bygget på Industrivej, allerede blev for trange efter syv år, startede virksomheden med at udvide på Plantagevej, og her fylder de pladsen godt ud den dag i dag.

Ét af de årstal som Gert især husker er 2011. Dét år spørger sønnen Mark, om det ikke er ved at være tid til at han ‘kommer hjem’.

“Jeg blev da glad. Selvfølgelig skulle han komme og arbejde i familieforetagendet. I vores branche er det bare en fordel at se lidt af verden inden man slår sig ned.

I dag arbejder Mark Ohl Nicolaisen som salgschef i Ohl Logistics, og sidder i bestyrelsen for virksomheden.

Opskriften på succes hos Ohl
Når man spørger Gert Nicolaisen hvad han går efter, når han ansætter medarbejdere i Ohl Logistics, så kommer han med følgende karaktertræk: ydmyghed, nede på jorden og fornuftige – og for alt i verden ikke ”pralhalse”.

“De mennesker, der praler om alt det de kan, har som regel ikke noget at have det i”

I Ohl Logistics er det ikke ualmindeligt, at medarbejderne fejrer 25- og 40-års jubilæer. Der er også medarbejdere, der har været i virksomheden hele deres arbejdsliv.

“Det er jo ikke på grund af os (ledelsen), at vi har succes. Det er vores kunder og vores loyale medarbejderes fortjeneste.”

Der er meget at være stolt af, og det med rette. En stor del af virkelysten hos Gert Nicolaisen stammer fra kundernes succes.

“Vi går meget op i, at de ydelser vi leverer, er et partnerskab med vores kunder. Når dagen er omme, skal vi jo alle kunne leve af vores arbejde. Transport bliver ikke mindre vigtigt i fremtiden, og vores producerende virksomheder kan ikke leve uden transport, for deres produkter har jo ingen værdi, hvis det ikke bliver leveret til forbrugeren på rette tid og sted”, slutter Gert Nicolaisen.