I næste uge udbyder Smart Academy faget “Bæredygtig forretningsforståelse” i Padborg. Faget er målrettet transport- og logistikvirksomheder og giver medarbejdere og ledere kompetencer til at arbejde strategisk med bæredygtighed.

Bæredygtig forretningsforståelse

Nyt uddannelsestilbud i Padborg skal hjælpe virksomheder med at integrere bæredygtighed i forretningen.

 

Mange virksomheder, der arbejder med transport og logistik, har svært ved at udpege, hvor og hvordan de kan arbejde med konkrete tiltag inden for bæredygtighed. Det vurderer Jesper Schimann Hansen, der er direktør i Padborg Transportcenter. Men det skal et nyt samarbejde mellem Padborg Transportcenter og Smart Academy lave om på. Den 31. oktober starter det ECTS-berettiget fag ”Bæredygtig forretningsforståelse” i Padborg – et fag, som Smart Academy indtil videre kun har udbudt i større studiebyer.

– Igennem mit virke er jeg i tæt dialog med de lokale virksomheder for at høre, hvordan vi kan hjælpe dem. Og her får jeg især en masse tilbagemeldinger på, at de mangler kompetencer indenfor ESG og ESG-rapportering. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi i samarbejde med Smart Academy kan hjælpe med at give virksomhederne den rette viden til at arbejde med bæredygtighed, siger Jesper Schimann Hansen.

Et oplagt uddannelsestilbud for virksomhedens ledelse og bestyrelse  

Uddannelsen er åben for alle, men Jesper Schimann Hansen påpeger, at det især er målrettet virksomhedernes ledelse og bestyrelse.

– Uddannelsen har fokus på, hvordan man integrerer bæredygtighed i forretningen og gør det til forretningsudvikling. Derfor håber jeg, at mange ledere og bestyrelser for øjnene op for uddannelsen, fortæller Jesper Schimann Hansen.

”Bæredygtig forretningsforståelse er et must”

Uddannelsen er i første omgang en test, men hos Padborg Transportcenter håber man, at det bliver en succes, så endnu flere virksomheder kan få gavn af uddannelsen. Bæredygtig forretningsforståelse er nemlig ifølge direktøren i Padborg Transportcenter et must.

–  Der bliver hele tiden stillet nye krav – fra pengeinstitutterne, staten, EU. Derfor er det vigtigt, at virksomhederne er klar over, hvad der forventes af dem og de særlige krav, der er indenfor transport- og logistik, og kommer godt i gang med at arbejde med bæredygtighed, så kravene ikke pludselig indhenter dem, siger Jesper Schimann Hansen.

Læs mere om faget Bæredygtig forretningsforståelse.