Chauffører skal føle sig godt tilpas hos NTG Frigo East
At flytte sit firma til Padborg havde i længere tid været i tankerne hos speditør og direktør Jan Rasmussen. Så da Combino East blev solgt til NTG Gruppen valgte Jan at rykke teltpælene op og flytte firmaet. Flere faktorer spillede ind, da NTG Frigo East flyttede fra Toftlund til Padborg. Et af de vigtigste punkter var, at speditionsfirmaet ville være tættere på deres chauffører, så de kunne få en mere personlig kontakt. Samtidig ville NTG Frigo East tilbyde chaufførerne nogle gode faciliteter, så de havde mulighed for at komme i bad og lave mad på ét og samme sted.

”Det allervigtigste for os var at få et tættere forhold til vores chauffører, fordi de kører ikke lige til Toftlund – det er en omvej. Det er her i Padborg det sker. Vi har også fået lavet det sådan, at de kan komme i bad og alverdens ting og sager – lave mad, når de er hernede. Det var også vigtigt, da vi flyttede til Padborg, at vi fik et sted, hvor vi kunne have nogle ordentlige faciliteter til vores chauffører” fortæller Jan Rasmussen og fortsætter ”Vi har de samme vognmænd og samme chauffører, som kører for os hele tiden og det er vigtigt at behandle dem lige så godt som vores kunder. Det ligger vi meget vægt på. De skal have det godt og føle sig godt tilpas ved at arbejde for os – de skal være glade for at arbejde for os.”

Padborg er fuld af fordele
Jan Rasmussen er yderst tilfreds med beslutningen om at flytte til Padborg og føler sig velkommen i den nye by. Det er i Padborg hans samarbejdspartnere er og det er her, der er hjælp at hente, når han har brug for det.

”Hvorfor skal vi være i Padborg? Jamen det er fordi der bare er flere muligheder her. Vi er tættere på værkstederne, når du skal have serviceret din trailere, hvis de er i stykker eller hvis der er et træk, der har problemer. Du kan få det hele lavet i Padborg. Og det er jo også noget, der er vigtigt. For i princippet kunne vi sidde, hvor som helst, bare vi har en telefon og en computer. Alt foregår jo elektronisk i dag”, fortæller Jan Rasmussen.

Transport og logistik centrum
Padborg er et knudepunkt for transport og logistik, og derfor udvikler transportbranchen sig også helt naturligt her. Både transportvirksomheder, logistikvirksomheder og servicevirksomheder, som værksteder, har etableret sig i området. Som speditionsfirma er det derfor også fordelagtigt at være i området.

”Padborg er jo omdrejningspunktet i Syddanmark for alt hvad der hedder international transport. Det gør det alt andet lige nemmere, når vi skal læsse noget af, at vi så kan gøre det i Padborg i stedet for i Toftlund. Det er trods alt en ekstra omvej hver gang. Mange af vores medarbejdere har fået kortere vej til arbejde, og det er jo også en vigtig faktor. Det er win win for medarbejderne og for virksomheden”, fortæller Jan Rasmussen

NTG Frigo East er et speditionsfirma i NTG Gruppen, som beskæftiger sig med køle- og frysetransport i EU-landene. I 2018 solgte direktør Jan Rasmussen speditionsfirmaet Combino East til NTG Gruppen, hvor han fortsætter som direktør for NTG Frigo East. Udover et kontor i Padborg har NTG Frigo East også et kontor i Polen, som er speditionsfirmaets største marked.