Kim Anker Hansen, HR-Manager hos Nagel Group i Padborg, er for nyligt fyldt 70 år. Torsdag d 31. januar 2019 har han sidste arbejdsdag, inden han starter tilværelsen som folkepensionist.

På et lyst kontor med store vinduer i Nagel Groups hovedbygning, sidder Kim Anker Hansen. Her har han været HR Manager i 14 år – og om ganske kort tid siger han farvel og tak til arbejdslivet. Karrieren begyndte for Kim Anker Hansen i 1966, med en læreplads i oliebranchen. Efter også at have taget en eksamen på Handelshøjskolen, blev han salgschef og senere underdirektør hos Norsk Hydro Olie i København.
”Én af vores kunder hos Norsk Hydro Olie, var Spetra i Over Jerstal, fortæller Kim Anker Hansen. I 1995 tilbød de mig en stilling som direktør, og den takkede jeg ja til”.
I forbindelse med ansættelsen, bosatte Kim Anker Hansen sig i Aabenraa.

”I 2004 blev jeg tilbudt stillingen som HR Manager, af Steen Sørensen fra Andres Andresen (nu Nagel Group) – og her har jeg så været lige siden”, siger Kim Anker Hansen.

”Dengang så man HR-rollen ud fra en mere defensiv betragtning. Det handlede primært om ansættelser, forsikringer og skadesområde. Gennem årene har det udviklet sig til at være langt mere proaktivt med oplæringsprogrammer, forebyggelse af ulykker samt synliggørelse af branchen”.

Væsentligt at prioritere de unge
Noget der helt tydeligt har en stor plads hos Kim Anker Hansen, er rekruttering af de unge ift uddannelse og job.
”Transport- og logistikbranchen har et væld af job- og uddannelsesmuligheder. Det er branchens eget ansvar at være proaktive og synliggøre sig. Det er yderst væsentligt at vi prioriterer tid til de unge. F.eks. sørger vi hos Nagel Group altid for, at have medarbejdere der har tid til at tage imod praktikanter, uanset hvor travlt vi har”.

At de unge gennem de senere år i langt højere grad har fået øjnene op for transport- og logistikbranchen, har Kim Anker Hansen uden tvivl en stor rolle i. Bl.a. i form af Nagel Groups aktive deltagelse i arrangementerne ”Karrieremessen i Aabenraa”, ”Transportens Dag” samt ”Speditør for en dag”, som er messer målrettet hhv. folkeskoleelever og elever på ungdomsuddannelser.

Kommunen spiller med
”Noget der bestemt har gjort det lettere for transportbranchen og for os at synliggøre os på en positiv måde, er velviljen fra Aabenraa Kommune, som gennem de seneste år har haft en stor interesse i at fremme transportområdet i kommunen”, siger Kim Anker Hansen. ”Ligeledes er vi virkelig glade for vores samarbejde med Business Aabenraa, som bakker op og er initiativtager til vores messer og arrangementer”.

På skuldrene af et kæmpe stykke arbejde
Til spørgsmålet om Kim er parat til at gå på pension er svaret et klart ja.
”Det bliver godt at stoppe nu. Jeg er kommet til en erkendelse af at jeg ikke længere har den dynamik og idérighed, der kræves i en HR-stilling. Der er kommet yngre kræfter til”, siger Kim Anker Hansen og kigger på Marck Thorning, der overtager Kims rolle i samspil med Bente Nielsen.
“På det seneste har jeg mere haft en administrativ rolle, mens Marck og Bente har stået for organisationsudvikling og kompetenceudvikling. De udfordrer ledere og medarbejdere på en anden måde, og der er en skøn energi i det de gør”.

Marck Thorning, der har været hos Nagel Group i to år og de seneste måneder har delt kontor med Kim Anker Hansen og Bente Nielsen, siger:
”Kim er omgærdet af en stor respekt her i virksomheden, og har utrolig god relation til alle medarbejderne. Jeg ser folk komme ind og med den største selvfølgelighed gå direkte til Kim, selvom vi sidder tre personer herinde”.

”Det er korrekt at Bente og jeg tilfører HR-funktionen en dynamik”, fortsætter Marck Thorning. ”Men vi står på skuldrene af et kæmpe stykke arbejde, som Kim har lavet. Det lange parløb jeg har haft med Kim gennem de seneste år er en uvurderlig gave, for at kunne føre hans arbejde videre”.

Vandresko og træfældning
På trods af den omstilling det må være at gå fra fuldtidsarbejde til tilværelsen som folkepensionist, lyder det ikke som om Kim Anker Hansen kommer til at kede sig.
”Nu skal jeg hjem og rydde op i alt mit skrammel. Og så vil mine naboer helt sikkert sætte pris på at jeg beskærer træerne i min have. Når det er gjort, skal jeg ud og vandre. Nagel Group har foræret mig et par vandresko. Dem skal jeg helt sikkert nok få slidt op”, smiler Kim Anker Hansen, der på trods aftrædelsen fra arbejdsmarkedet, virker til at kunne vandre fra de fleste.


Kim Anker Hansen, HR-Manager hos Nagel Group i Padborg, kan fra d. 31. januar 2019 se frem til en tilværelse som folkepensionist.


De seneste måneder har Kim Anker Hansen og Bente Nielsen delt kontor med Marck Thorning, som overtager Kims stilling i samspil med Bente Nielsen.


Marck Thorning har gennem de seneste to år været tilknyttet HR-funktionen hos Nagel Group, hvor han dagligt er i dialog med medarbejderne, med fokus på deres trivsel.