Når man kigger ud over virksomhederne i Padborg Transportcenter, vil Hansen & Søn A/S – Tricolore med sine mere end 100 år på bagen, falde i øjnene som én af klassens ældre drenge. Men bestemt hverken støvet eller i stilstand. Med 250 kørende lastbiler, 103 ansatte og i skrivende stund 47.500 kvm lager (det bliver nemlig hele tiden til mere) er der fuld fart på forretningen. På hovedkontoret, der beskæftiger 65 kontoransatte, finder man ét stort, åbent kontormiljø, med masser af lys og højt til loftet – og der summer af aktivitet og godt arbejdsklima. Ved et af skrivebordene sidder Henrik Hansen, direktør for Tricolore.

”Vi har faktisk flere små kontorlokaler, som medarbejderne kan bruge så meget de ønsker”, siger han. ”Men alle har et ønske om at sidde i det store, åbne kontor – og det giver en super dynamik, da man har en meget bedre føling med hele forretningen, og hurtigere kan spotte hvis der er udfald et sted i forsyningskæden, som påvirker den del man selv sidder med ansvaret for.”

Fra hestevogne til internationale transporter
Hansen & Søn A/S – Tricolore blev grundlagt af Henriks oldefar i Rødkærsbro ved Viborg i 1916, hvor man kørte kul, korn, tørv og sand med hestevogne. Senere indtrådte Henriks farfar i virksomheden, og skiftede hestevognene ud med lastbiler – og da Henriks far i 70’erne kom ind i forretningen, som udlært speditør, udviklede han de internationale transporter, både til Skandinavien og Sydeuropa. I 1978 etablerede Tricolore sig i Padborg.

”Med alle de sydgående transporter, gav det ingen mening at befinde sig oppe i landet. Derfor rykkede vi ned til Padborg”, fortæller Henrik ”Den dag i dag er det stadig den optimale beliggenhed for os, og samtidig er området det helt store knudepunkt for transport – hvad end det er Frankrig, Tyskland eller Skandinavien. Her kan vi konsolidere gods, både ind og ud af landet.”

Et unikt område
Også områdets generelle vækst begejstrer Henrik.

”Vi er rigtig glade for den opgang der har været i Padborg Transportcenter de seneste år, hvor mange lokale virksomheder er vækstet og nye er kommet til. Vi har et stærkt udbud af servicevirksomheder, og de er her jo netop i kraft af de mange transport- og logistikvirksomheder. Det giver os masser af muligheder og et godt fælles fodslag. Det er et helt unikt område vi har.”

Adgang til det tyske marked
Kører man gennem Padborg, kan man ikke undgå at bemærke de mange bygninger med Tricolores logo på.

”Vi har en stigende efterspørgsel på lagerplads fra både nye og eksisterende kunder, så derfor er vi ved at udvide med 4.500 kvm lager, siger Henrik.

”Derudover vil vi også gerne imødekomme vores tyske kunder, og er ved at bygge 8.000 kvm lager i Harrislee. Det giver os mulighed for at håndtere tyske fødevarer, som iflg tysk lovgivning ikke må komme uden for deres egen veterinærkreds. Når det gælder moms er det også en fordel. Hvis tyske varer til tyske kunder ryger over den danske grænse, tillægges de dansk moms ­– og det er de tyske kunder naturligvis ikke interesserede i. Så det at være virksomhed her i Padborg, lige op af den tyske grænse, giver os adgang til langt større markeder.

Navnet
Med navnet Tricolore kan tankerne falde på om familien Hansen mon har fransk blod i årerne. Henrik trækker på smilebåndet, for det er et spørgsmål han har fået utallige gange.

”Nej, Tricolore er pæredansk. Oprindeligt hed det Hansen & Søn I/S. Men i takt med at vi fik flere sydgående transporter, primært til Frankrig, oplevede vi problemer med udtale og forståelse. Så deraf navnet Tricolore.”

Med de ord går Henrik Hansen tilbage til sit skrivebord og sine kolleger i det store, åbne kontorlandskab, hvor medarbejderne denne dag har endnu en fordel af at sidde sammen – nemlig at dagens VM foldboldkamp bliver vist på storskærm i lokalet.


Henrik Hansen, direktør for Tricolore


Det store, åbne kontorfællesskab hos Tricolore