Contino har valgt at samle en stor del af deres danske aktiviteter i Padborg. De kan se fordelen ved en placering i Padborg. Det faldt derfor naturligt at flytte vognmandsfirmaet THM, som idag ejes af Contino, fra Kolding til Padborg, hvor næsten alle faciliteter til transport- og logistikvirksomheder er samlet ét sted.

Padborg er det helt rigtige sted
”Vi kigger hele tiden på, hvordan virksomheden skal se ud og hvad der skal udvikles på. THM beskæftiger sig primært med trucking for tredjepart. Det har de gjort fra Kolding i 14 år. THM begyndte også at lave spedition i eget regi, da de fik nogle biler hjem. Speditions-delen var dog for lille og der blev derfor besluttet, at THM skal koncentrere sig om trucking-delen. Så vi valgte at overdrage speditions-delen til Contino Transport her i Padborg. Og så var det nærliggende at flytte kontoret fra Kolding til Padborg. Så fik vi samlet aktiviteterne lidt bedre”, fortæller adm. direktør Allan Jepsen.

Derfor er størstedelen af Continos danske aktiviteter i dag samlet i Padborg. Ud fra et logistisk synspunkt er det, det helt rigtige sted at være, ifølge Allan Jepsen.

”At samle aktiviteterne fungerer godt. Faciliteterne i Padborg er bedre for en vognmandsforretning som THM. I Padborg er alt mere koncentreret, når du har med biler at gøre. Hele servicedelen i Padborg er samlet og har døgnåbent. Og Continos aktiviteter er centraliseret med eget tankanlæg og faciliteter – vi har dermed mere plads”, uddyber Allan Jepsen.

Personalet rykkede med til Padborg
Allan Jepsen var nervøs for, om personalet ville flytte med, da THMs aktiviteter blev flyttet fra Kolding til Padborg. Det viste sig dog hurtigt, at der ingen grund til bekymring var.

Allan Jepsen fortæller: ”Vi var lidt nervøse, da vi skulle flytte dem, men de valgte heldigvis alle at flytte med. Så der er en fra Billund, en fra Fyn, en fra Kolding og en fra Haderslev, som nu pendler til Padborg hver dag. Det er vi selvfølgelig glade for. Vi ser det kun som et udtryk for, at de er glade for at arbejde hos os.”

Padborg er centrum på drejeskiven
Contino blev stiftet i Esbjerg i 1982. Virksomheden startede med spedition af citrusfrugter og træ – derfra den gule og grønne farver i logoet. I 1990 flyttede Contino til Padborg, hvor bygninger på Eksportvej 3 blev bygget. I 1990’erne tog udviklingen indenfor transport- og logistikbranchen fart i Padborg, hvilket var grunden til, at Contino flyttede dertil. Udviklingen var årsagen for flytningen, men Continos fokus ændrede sig også, så det ikke længere primært var citrusfrugter og træ, som Contino transporterede.

”Padborg blev centrum for drejeskiven, som vi kalder det. Det blev centrum for vores aktiviteter. Vi holdte til på Eksportvej, men efter 8-9 år blev bygningerne på Industrivej bygget, da bygningerne på Eksportvej var blevet for små. Koncernens hovedsæde er i dag forsat på Industrivej”, slutter direktør Allan Jepsen.

Billede: Allan Jepsen, adm. direktør hos Contino