Beton er en stor del af dagligdagen for de fleste, uden man egentlig tænker over det. Størstedelen af de huse og bygninger der bliver rejst i dag, består i en eller anden udstrækning af beton. Det ved de hos Contiga Tinglev. De producerer nemlig betonelementer.

At der produceres mange af slagsen, kan Jacob Sønderby, logistikchef hos Contiga Tinglev bekræfte.
”Hver uge bliver der afhentet 300 læs betonelementer af lastbiler. Det bliver til 10.000 læs på årsbasis. Vi leverer til både parcelhusbyggerier, boligbyggerier og til opførelse af større bygninger. Blandt andet står vi for at levere betonelementer til Aabenraa Sygehus og den nye skole i Rødekro.”

Contiga Tinglev har også leveret betonelementer til bl.a. DONG i Gentofte og LEGO House – og sjovt nok fungerer betonelementerne som en slags LEGO klodser i overstørrelse. Produceret med præcision og nøjagtighed, for med få bevægelser at kunne samles til én enhed.

Spoler man baglæns i processen, finder man at beton består af grus og sand som primære elementer – sønderjysk grus og sand vel at mærke. For det kommer alt sammen fra lokale grusgrave. Dog indeholder nogle betontyper også knust granit – og det er ikke lige til at støve op i lokalområdet.

”Knust granit får vi fra Stema i Norge”, siger Karsten Rewitz, direktør hos Contiga Tinglev. Det bliver til 25.000 tons hvert år, og det sejles ind via Aabenraa Havn. Det er af stor betydning at vi kan få det leveret den vej, da skibstransport er væsentlig billigere end via landevej. Så det er rigtig vigtigt for os at vi har Aabenraa Havn så tæt på.”

Contiga Tinglev har, med sin beliggenhed tæt på den tyske grænse, en naturlig interaktion med det tyske marked. Om det siger Karsten;
”Vi leverer en del elementer syd for grænsen via Padborg, og får også meget af vores armeringsstål fra Tyskland. Så at vi er tæt på grænsen og har en god infrastruktur er vigtige faktorer”.

Jyllandskorridorens højklassede datanet er også en fordel for Contiga Tinglev.
”Vi oplever en stigende grad af digitalisering”, fortæller Jacob. ”Vi er ved at få implementeret et system til online bestilling og sporing. På byggepladsen kan de derfor bestille betonelementer direkte samt spore leverancerne online. Vi er dygtige til leveringstider, og det her gør os kun endnu bedre”.


Contiga Tinglev


Hver dag bliver der afhentet 300 læs betonelementer af lastbiler.


Jakob Sønderby, logistikchef hos Contiga Tinglev