Artha Jordbank – i samarbejde med Futurum – har netop erhvervet 87.476 kvadratmeter erhvervsjord i Padborg. Opkøbet er det første i Artha Jordbank, der blev etableret i 2022 som Danmarks første jordbank.

Sælger af jorden er Aabenraa Kommune, og planen er, at jorden skal udvikles til et lager og distributionscenter for en fremtidig lejer eller ejer, der har brug for en strategisk vigtig placering i første række til E45. Der kan bygges 43.738 kvm lagerbygning på jorden med den attraktive beliggenhed med direkte adgang til resten af Europa.

”Vi har købt jorden, da der i stigende grad er efterspørgsel på moderne energivenlige lager- og logistikbygninger med DGNB-certificering. Næste skridt er at finde såvel slutbruger som en slutinvestor. Det arbejde går i gang allerede nu,” udtaler salgschef Morten Ib fra Futurum i forbindelse med handlen.

Jan Severin Sølbæk, der er adm. direktør i Artha, er tilfreds med, at Artha Jordbank nu har gennemført sit første opkøb efter etableringen sidste år, hvor der blev rejst 80 mio. kr. i Artha Jordbank efter stor interesse fra investorerne.

”Vi har haft kig på en række interessante grunde, som vi af forskellige grunde alligevel ikke har kunnet regne hjem eller nå til enighed med sælgerne om, så det er rart, at vi nu har sat den endelige underskrift på det første jordkøb i Artha Jordbank. Vi har fortsat kig på attraktive grunde i vores pipeline, og vi satser på, at dette køb er det første af flere, så vi får opbygget en god portefølje af attraktive udviklingsgrunde,” lyder det fra Jan Severin Sølbæk og forklarer tankerne og strategien bag jordbanken:

”Vi går efter at investere i arealer med potentiale til at blive udviklet til byggegrunde. Ideen går grundlæggende ud på, at der kan opnås et højere afkast ved at eje grundstykkerne fra begyndelsen – inden lokalplaner og byggetilladelser kommer i spil.”

Hvis du er interesseret i at høre mere om ovenstående så kontakt salgschef Morten Ib på tlf.: 30 85 91 05 eller e-mail: mi@futurum.dk