Økonomiudvalget i Aabenraa Kommune har tirsdag vedtaget Aabenraa Kommunes første erhvervsstrategi ”Ambitiøs grøn udvikling”. Strategien er lavet i tæt samspil med kommunens erhvervsliv, og den sætter retningen for, hvordan Aabenraa Kommune kan understøtte virksomhedernes fortsatte vækst og udvikling.

Erhvervsstrategien ”Ambitiøs grøn udvikling” blev tirsdag vedtaget i Aabenraa Kommunes økonomiudvalg. Strategien er udviklet sammen med erhvervslivet i kommunen, og den sætter en ny erhvervsmæssig retning for Aabenraa Kommune.

– Med den ene fod står vi fast på det, vi allerede er rigtig gode til i Aabenraa Kommune, og som vi blot vil finpudse og justere. Med den anden fod træder vi ind i fremtiden og går helhjertet ind i de omstillinger og forbedringsmuligheder, der findes. Strategien sætter en kurs for vores erhvervsudvikling, så virksomheder og investorer ved, hvad de kan forvente. Den store styrke i erhvervsstrategien er, at den er udviklet til og sammen med erhvervslivet, siger borgmester Jan Riber Jakobsen og fortsætter:

– Med strategien er det ambitionen, at vi rykker endnu tættere på virksomhederne i kommunen. Vi har lyttet til deres mange indspil og forslag i vores arbejde med strategien, som vi har fået i løbet af efteråret 2022. Det betyder blandt andet, at vi fremover vil holde årlige erhvervstræf, hvor virksomheder fra hele kommunen kan møde os og hinanden til sparring og erfaringsudveksling.

Aabenraa Kommunes erhvervsstrategi indeholder tre spor; erhvervsvenlighed i top, grøn erhvervsudvikling samt rekruttering og oplevelser. Det er tre spor, som taler ind byrådets Udviklingsstrategi – Det Gode Liv 2035 og byrådets Strategi for Bæredygtig Udvikling samt Klimaplan.

– Erhvervsstrategien er ambitiøs, og derfor er der i strategien også en række målsætninger, som vi i fællesskab med erhvervslivet løbende vil følge op på. Det er vigtigt for Aabenraa Kommune, at vi er en attraktiv kommune at drive virksomhed i. Det gælder alt fra den første service, man bliver mødt af i kommunen, over den altafgørende grønne omstilling, hvor erhvervslivet og kommunen kan nå længere via partnerskaber, til slutteligt at have et skærpet fokus på, at virksomheder i Aabenraa Kommune har adgang til kvalificeret arbejdskraft via styrket bosætning, siger Jan Riber Jakobsen.

Erhvervsstrategien understøttes af årlige erhvervstræf, hvor det første finder sted 28. februar 2023. Her er alle kommunens virksomheder inviteret til en aften med fokus på at styrke information og dialog.

Læs hele erhvervsstrategien her